Being Minority, Is It Wrong?


Being Minority…. Hmmm… Have you ever felt on the minority side?. How do you feel of that feeling?…As simple as I know, minority means different from the others. So simple as what I thought. Although, the minority could be faced from a lot of point of views. Sometimes in our society, the minority has negative image. Besides, the minority is always differentiated either the obligations or rights. What an unfair world it is.

I also ever felt of being the minority. Too many bad comments of it. Even I had to choose the best one from bad choices. May be every person in his or her own life also has the same condition that he or she has to choose the best one from bad choices. But, this is life. Life is about choosing and getting risks. What I want to emphasize here is why people are easily to blame and criticize the decision that we take which makes us in the minority side.

So, why don’t try to appreciate other people’s decision. Life is more beautiful with the differences around us, isn’t it?. They make us rich and can compliment each other. There is no wrong with the minority. The minority is one of  part of its life right?.

Related Post :

Tentang Lucky dc

Civil Engineering Student
Pos ini dipublikasikan di On My Mind. Tandai permalink.

24 Balasan ke Being Minority, Is It Wrong?

  1. bundadontworry berkata:

    i agree with you,Lucky
    there is nothing wrong being minority at all.
    and we always find something precious in our life to get to know about everything , even in the minority side.
    God create all the things in different ways, and its make us more rich, isn’t it?
    best regards

  2. Zippy berkata:

    Gak ada yang salah jika kita menjadi bagian dari minoritas.
    Benar kata Bunda, Tuhan menciptakan umatnya berbeda2, jadi jadikan perbedaan itu sebagai suatu kelebihan, bukan sebagai suatu penghalang🙂

  3. arman berkata:

    emang nothing’s wrong being minority, tapi sometimes gak enak rasanya jadi minority…🙂
    well ya kita kudu lebih pinter2 adjusted sih walaupun susah…

  4. hudaesce berkata:

    inilah salah satu sisi kehidupan brow,
    Namun, seperti kata pepatah : Rambut sama hitam,tapi pendapat berbeda-beda. atau kalau orang jawa bilang ” we agree to disagree”. Bukankah dalam agama juga dijelaskan bahwa perbedaan adalah Rahmat.

  5. I’m minority too but i feel we can be good in harmony.
    If we united together😀

  6. orange float berkata:

    sometimes i feel i’m part of minority too.

  7. mamung berkata:

    tetaplah berbahagia menjalani hidup walaupun kita kaum minor…😀

  8. ibnu berkata:

    it depends on the situation though, when the minority has a terrible purpose, so that’s wrong. If you are a minority because of what you are, and there’s no any suppose to do bad deeds, nothing’s wrong then. About your decision, sometimes you need to listen to them, even though they give bad comments, if it’s a good criticize all you gotta do is give a listening ear.

  9. joe berkata:

    sometime i become minority in othes condition too

  10. ahsanfile berkata:

    Gak ada yang salah koq…
    Kadang malah yang sedikit itu :
    – yang dicari orang
    – pemimpin pasti jumlahnya lebih sedikit
    – orang hebat itu sedikit

    salam kenal

  11. ramdani berkata:

    hmm… enggak ada yang salah sih mas lucky, kalau yang saya tangkep dari postingan mas lucky ini, yah klo memang mas yakin dengan apa yang jadi keputusan mas ya sudah lah lanjutkan saja. gak usah terlalu mikirin apa yang dikatakan orang orang (walaupun memang terkadang point of view orang lain juga penting sebagai parameter kita dalam mengambil sebuah keputusan), anggap saja sebagai masukan, tapi kalau mas yakin dengan apa yang mas putuskan, dan ternyata berlawanan dengan pendapat orang sekitar. cobalah buat gebrakan baru yang bisa membuat orang orang di sekitar mas lucky ini percaya bahwa keputusan mas ini benar sehingga orang orang disekitar mas bisa lebih menghargai mas lucky..
    ~gitu ki.. ngerti ga maneh??~

  12. I proud to be minority. Because it’s different. Because it makes you unique.

  13. Dani berkata:

    wah, maaf nih, aku g bisa bahasa inggris lancar. tapi jujur, saluuut sama mas Lucky yg bisa berbahasa inggris lancar. lanjutkan, jangan di hapus!!

  14. moehs berkata:

    ..being minority but qualified, better than being majority but not qualified.

  15. iraa berkata:

    ciye lucky akhirnyaa pake bahasa inggris ni ye postingnya.. hehe..
    i want to be the minority
    i dont need your authority..
    caelah..

  16. harikuhariini berkata:

    Wew, postingnya nginggris uy..
    Huebat.
    Tp aq ora mudeng.

  17. Red berkata:

    menjadi minoritas bukan pilihan saya. saya terlahir di keluarga yang sukunya minoritas, juga agamanya di indonesia ini. tapi justru itulah tantangannya, dan sekaligus keasyikannya. kita tidak bisa memilih mau terlahir di keluarga apa, budaya apa. tapi kita bisa memilih untuk tidak bersedih akan kondisi lahiriag kita, kita bisa memilih untuk tidak menjadi inferior, kita bisa memilih untuk berkontribusi yg terbaik dalam masyarakat. We are what we choose.

  18. imroee berkata:

    There is nothing wrong with being a minority. We can’t blame God if we are born as a minority. Just keep love inside.

  19. Prima berkata:

    I’d been as minority physically. I was the only Indonesian yet muslim.
    It really hurt when people start make jokes about your virginity, terrorism, weirdo-prayer, or when they ask you to stop fasting coz it would kill you. I was so unstable that time. Now, I’d say: whatever…😀

  20. Scala berkata:

    I’d like to believe there is no such thing as ‘minority’, only people who’re convinced of their own prejudices. I quote from anonymous: “People are like cardinality of sets—they have different uses and values, but they are all important.”
    🙂

  21. An berkata:

    rainbow is composite from different colours. but it’s very beautiful🙂

  22. Asop berkata:

    Jadi kaum minoritas bahkan bisa mempererat tali kekerabatan lho.😀

  23. ais ariani berkata:

    being minorty is not a crime. is it?🙂

  24. Ping balik: www.grosirkita.com

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s